top of page
  • Forfatters billedeAlexander Stricker

Alt eller intet - eller måske en mellemvej?

Jeg har aldrig været den store fan af "alt eller intet" mentaliteten omkring iværksætteri. Det udelukker ligesom, at der er en mellemvej - for det er der.

Jeg har selv taget den!Hej kære iværksætter, selvstændige eller drømmer - jeg hedder Alexander - er 32 og startede min iværksætterrejse for 8 år siden, tilbage i 2014. Faktisk startede jeg min første virksomhed i forbindelse med mit studie, hvor jeg kunne gå i praktik i egen virksomhed. Bachelorprojektet og eksamen blev udskudt, og forlænget med et halvt år så jeg havde noget tid til at bygge den nye virksomhed op - det var virkelig en fed tid!


8 år, flere virksomheder og en masse erfaringer senere står jeg her i 2022 - som en iværksætter der ønsker at sætte fokus på det ærlige iværksætteri fra rigtige iværksættere, som oplever de samme udfordringer, den samme modgang og den samme personlige rejse som vi andre gør - for det hele er jo ikke den ene succeshistorie efter den anden - det ved du, som selv er iværksætter på alle måder.


I 2020 startede jeg podcasten Iværksætterdrømme som et slags oprør omkring det klassiske billede man har af iværksætteriet, med en startup hjemme i forældrenes kælder, måltider der udelukkende består af rugbrød og havregryn, og en arbejdsuge der lyder på +80 timer. For sådan behøver det ikke at være - heller ikke for at få succes.Jeg ved at jeg ikke er den eneste, der gang på gang har mødt den ene succeshistorie efter den anden i medierne og på de sociale medier - hvor der så fint blev fortalt om denne her iværksætter, der for det første aldrig har prøvet at starte en virksomhed før, har skabt en millionomsætning inden for de første 6 måneder, fået tilbud fra interesserede investorer og blevet økonomisk uafhængig. What? Det er bare så langt fra virkeligheden for langt de fleste iværksættere og selvstændige, som dag ud og dag ind kæmper for at få deres virksomhed op at køre. Dermed ikke sagt, at de iværksættere som opnår denne succes på så kort tid, ikke har kæmpet - det tror jeg så bestemt de har. Men virkelighedsbilledet på hvordan det er at starte en virksomhed, er markant anderledes end hvad man hører om i de historier.

Jeg kan huske hvordan jeg selv begyndte at blive demotiveret hver gang jeg læste de her solstrålehistorier, på trods af at de jo gerne skulle virke helt modsat, hvilket de også gjorde engang. Men efterhånden blev det med ondt i maven når man læste historierne - hvorfor? Jo, fordi sådan var det jo ikke for mig. Hvad gjorde jeg forkert?


Det tog mig en del år før jeg faktisk fandt ud af, at jeg heldigvis ikke var alene i båden omkring de udfordringer, den modstand og de søvnløse nætter jeg stod med i min virksomhed. Faktisk var det størstedelen af andre iværksættere og selvstændige, som oplevede det samme som mig.


Det resulterede i, at jeg selv ville gøre noget for, at sætte fokus på at vise den rigtige iværksætterrejse, som ikke udelukkende fokuserer på store millionsalg, dyre hurtige biler og champagne hver fredag - for sådan er iværksætteriet langt fra.


Iværksætterdrømme podcasten blev til, og jo flere iværksættere jeg har snakket med, jo mere kan jeg se hvor meget der har, og er, behov for, at det ærlige iværksætteri bliver belyst.

Det vigtigste budskab i det her er, at vi ikke er alene i båden, selvom det ofte kan føles sådan, specielt for soloselvstændige. Der findes mange derude som kæmper med de samme ting som du gør lige nu - det betyder ikke at du er helt forkert på den, eller at du ikke egner dig som iværksætter. Husk det!


I 2021 fik jeg så idéen til at lave et inspirations univers for iværksættere og selvstændige, hvor man kan hente gratis og ærlig inspiration, som er skrevet og fortalt af iværksættere til andre iværksættere.

Og det er lige hvad Startup Talks er. Startup Talks har vi netop lanceret her i 2022, som en del af Iværksætterdrømme universet, og som skal bidrage til endnu mere ægte inspiration til iværksættere, personer som drømmer om at blive iværksættere og så selvfølgelig for andre drømmere som "bare" drømmer og leger med idéer.


Tusind tak fordi du er med her på en ægte iværksætterrejse!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page