top of page
  • Forfatters billedeGæste Talker

Folk husker os, for vi er dem som taler om...

I årets sidste gæste Talk, handler det om at løse et problem som en tredjedel af befolkningen døjer med. Men hvad gør man når det er inden for et ellers tabubelagt område?

Victoria & Maria fortæller, "Vi fandt ud af, at måden hvorpå vi sidder på toilettet er forkert, og at en tredjedel af den danske befolkning døjer med afføringsproblemer. Dette uforløste potentiale for at gøre en forskel på et tabubelagt emne, kunne vi ikke lade passere. Siden er der sket meget. ReLift har modtaget en Innofounder og er i dag en startup med store ambitioner."


Victoria Wacher Jensen og Maria Freund Thinggaard, Relift.dkHvem er ReLift:

ReLift er en startup, der arbejder på at skabe de bedste forudsætninger for et godt toiletbesøg. Dette skal sikre bedre vilkår og øget livskvalitet for borgerne i samfundet.

Mere specifikt udvikler og designer ReLift bl.a. et hjælpemiddel til ældre og svækkede borgere. Hjælpemidlet placerer kroppen i den rette siddestilling under toiletbesøg, så muligheden for at komme af med afføring forbedres. Produktet står i kontrast til de løsninger, der findes i dag, da det er både regulerbart og automatisk. Denne funktion gør det muligt for borgere med mobilitets- og balancebesvær at komme op i den rette siddestilling. Netop denne gruppe af borgere er oftest dem, der er hårdest ramt af afføringsproblemer.


Bag ReLift står to unge kvindelige iværksættere - Victoria Wacher Jensen og Maria Freund Thinggaard. Fra venstre: Victoria Wacher Jensen og Maria Freund ThinggaardHvordan opstod idéen? Idéen til ReLift blev født under vores uddannelse i Entreprenørskab og Innovation. Den opstod tilbage i 2020 i et studieforløb faciliteret af et samarbejde mellem VIA University College og DokkX. Forløbet hed Design For Change, og det stod hurtigt klart, indenfor hvilket område vi ville gøre en forskel. Dokumentaren “plejehjemmene bag facaden” med Else var netop blevet sendt i takt med, at vi var blevet opmærksomme på den store problematik det kan være, at vi ikke sidder anatomisk korrekt på toilettet. Vi forestillede os vores egne bedsteforældre gøre brug af en klassisk skammel. Det ville de ikke kunne, og her opstod idéen til et hjælpemiddel, som kan hjælpe alle - Else, svækkede borgere, plejehjemsbeboere, vores egne bedsteforældre og alle derimellem.
ReLifts rejse:

Idéen til ReLift modtog hurtigt meget positiv feedback fra fagpersoner, der var med til at bekræfte et uforløst potentiale. Herudover har vi opnået anerkendende resultater bl.a. i form af et Verdensmålsmikrolegat, en førsteplads til Danmarksmesterskaberne i entreprenørskab i kategorien ‘Lifetech’ og senest har vi modtaget en Innofounder.


ReLifts rejse har indtil videre været begivenhedsrig og spækket med læring og udfordringer. At starte en virksomhed i en branche man ikke har et kendskab til kræver hårdt arbejde og de rette relationer. Vores rejse har i høj grad bestået af en masse relationsopbygning og etablering af viden og netværk, som har været altafgørende for, hvor vi står i dag. Vi har fra dag et valgt at have en positiv indstilling og set konstruktivt på alle typer af opgaver. Vi lærer og udvikler os selv og vores virksomhed hver dag, og det ønsker vi at blive ved med.

I dag er vi grundet vores Innofounder, som vi startede på i september 2022, begge to fuldtid i virksomheden. Det har aldrig været mere spændende end det er lige nu, og vi tør slet ikke drømme om, hvor vores rejse fører os hen.Fejring af Innofounder bevilling.Et svært og anderledes emne:

At tale om afføringsproblemer er svært og anderledes. Faktisk vil vi kalde det et tabu. Vi møder meget forskellige reaktioner, når vi fortæller hvad vi laver, men fælles for dem er en dyb forståelse. For ligesom, at vi alle skal spise og drikke for at kunne fungere, så skal vi også alle på toilettet. Det er et af de mest basale behov man har som menneske og et behov som vi alle er fælles om at have. Og netop denne del skinner igennem, når vi fortæller hvad vi laver. Alle kender til det.

Det har uden tvivl krævet en stor tilvænning fra vores side at skulle tale om, men i dag føles det mere naturligt end noget andet. Vi mærker en befrielse hos folk, når vi sætter ord på emnets naturlighed, men vi mærker samtidig også et behov for at nedbryde et tabu, som vil være et stort fokus for os i fremtiden.

På vores rejse som iværksættere har det uden tvivl været positivt, at vi er lykkes med at italesætte et anderledes emne. Vi har skilt os ud i mængden og været nemmere at huske. Folk husker os, når de har hørt om os, for vi er dem, der taler om afføringsproblemer.Her står vi på vores stand på Health & Rehab messen i Bella Centeret i 2021.


Vores gode råd:

Ud fra vores erfaringer er de bedste råd, vi kan give videre til andre iværksættere, at man skal gå ind til tingene med et positivt og konstruktivt mindset. Man skal turde, man skal lytte og man skal handle ud fra sin bedste overbevisning. Fejl og udfordringer er det der giver dig den bedste læring og de vigtigste erfaringer.

Derudover skal du fokusere på dine relationer. Skab, plej og udvid dit netværk hver dag - og brug det for guds skyld! Det rette netværk kan få dig længere end du tror.

Tak til Startup Talks for, at vi måtte dele lidt om os. Du er altid velkommen til at følge med i vores videre rejse. Du kan finde os på både LinkedIn, Facebook og Instagram eller på vores hjemmeside, hvor du skal være velkommen til at skrive dig op til vores nyhedsbrev.Kunne du tænke dig at se mere til Relift, så kan du følge dem på Instagram her :)

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page