top of page
  • Forfatters billedeJan Blicher Grunnet

GOD KARMA JURA

Mit navn er Jan Blicher Grunnet, og jeg er iværksætter og advokat. Jeg har haft en passion for iværksætteri siden jeg var dreng. Tanken om at skabe noget fra bunden og at få det til at vokse tænder mig. Det virkede næsten magisk at kunne være sin egen chef og at kunne sammensætte et fedt team. Min vej hertil har ikke været lineær, men min drøm om at være iværksætter har været konstant.

Foto: privat


Jeg er specialiseret i erhvervsret og lejeret. To områder, som jeg arbejder med i begge mine virksomheder Cortek Law og LEJKA.

Min store passion er at bygge IT-slotte hos LEJKA, hvor vi laver Legal Prop Tech. Her kombinerer vi jura og IT, så vi kan hjælpe udlejere og lejere i hverdagen uden at det skal koste noget. Min vej hertil har ikke været lineær, men min drøm om at være iværksætter har været konstant.


Jeg har haft en passion for iværksætteri siden jeg var dreng. Tanken om at skabe noget fra bunden og at få det til at vokse tænder mig. Det virkede næsten magisk at kunne være sin egen chef og at kunne sammensætte et fedt team. I dag er mange af mine venner også ansatte, og det er fedt at arbejde med nogle dygtige folk som jeg samtidigt kan hænge ud med om aftenen, når der arbejdes igennem.

Jurastudiet gjorde det ikke ligefremt oplagt at stifte virksomhed. Undervejs i studiet, og da jeg arbejdede som advokatfuldmægtig og ad, lagde jeg lidt låg på tanken, mens jeg byggede mine kompetencer op. Dog kunne jeg mærke at det ulmede i mig. Jeg ville starte en virksomhed, som kunne flyves til månen.


" Tanken om at skabe noget fra bunden og at få det til at vokse"

Jeg har i mange år været advokat hos Kromann Reumert og Plesner. Samtidigt var jeg ekstern lektor på KU i udvidet skatteret i tre år. Det var fedt at give min passion for jura videre til en masse unge på KU. Der strømmede til fra de andre hold, så målet var at have det mest fyldte lokale. Det var en super spændende tid hvor jeg lærte en masse. Både i forhold til at være i mesterlære på det juridiske område, og i forhold til at se hvordan man styrede en milliard virksomhed hos Kromann Reumert og Plesner.


Mit næste skridt var at stifte og investere i MAUI Poke, LULU, Bikram Yoga CPH og andre virksomheder. Jeg trives med mange bolde i luften, og det gav mit et rush at få noget til at vokse. Dog savnede jeg at bruge juraen mere, så jeg vidste godt, at jeg skulle den vej.


"Jeg hopper ret tit på cyklen mod Byretten iført suit n' tie"

I 2015 stiftede jeg Cortek Law, som er en virksomhed der yder juridisk rådgivning til virksomheder i forhold til blandt andet lejeret, virksomhedsoverdragelser og selskabsret. Her strukturerer og optimerer jeg erhvervsretlige forhold. Samtidigt har jeg en del sager hvor jeg hjælper mine klienter. Så jeg hopper ret tit på cyklen mod Byretten iført suit n’ tie.

Jeg har for nyligt hjulpet fonde med at investere i virksomheder, som har fokus på grøn omstilling. Det har eksempelvis været plantebaserede virksomheder, genanvendelig emballager og økologisk landbrug. Jeg synes det er fedt, at der er kommet så meget fokus på grønne opstartsvirksomheder.

På en ganske almindelig onsdag i 2020, hvor jeg trådte i Pedalerne med kursen mod Byretten, fik jeg en åbenbaring.

Selvom jeg elsker at føre sager for mine klienter, drømte jeg om at bruge jura til at skabe mere god karma. Det lyder måske fjollet, men jeg blev frustreret over, at mit

felt kun blev brugt til at bokse i retssalen. I bund og grund handler alt for mange retssager jo bare om at tvære sin modpart ud! Det var den frustration, og den store åbenbaring, der fik mig til at skabe LEJKA


"Det lyder måske fjollet, men jeg blev frustreret over at mit felt kun blev brugt til at bokse i retssalen"


LEJKA er en gratis platform der yder juridisk rådgivning og tilbyder smarte værktøjer som digital lejekontrakt, digital indflytningsrapport, huslejeregistering, opbevaring af dokumenter, beskyttelse af depositum og meget mere. Mit team som består af programmører, it-konsulenter, jurister, konfliktmæglere, skribenter, grafikere og markedsføringsspecialister arbejder på højtryk for hele tiden at udvikle vores værktøjer og vores løsninger. Det er en spændende rejse, som har stået på siden 2020. Det har været et vanvittigt spændende år og det er gået meget stærkt. Min vision er at tage LEJKA helt op på et internationalt niveau.


"Heldigvis er god karma jura et unikt brændstof, som jeg aldrig kommer til at løbe tør for"

Udviklingen af LEJKA kræver tid og hårdt arbejde. Det er som regel 7 dage om ugen med mange sene aftener. Ikke desto mindre har jeg aldrig været så motiveret. Som iværksætter skal man kunne tåle at tage chancer og være villig til at investere store mængder af tid og kapital. Heldigvis er god karma jura et unikt brændstof, som jeg aldrig kommer til at løbe tør for.Lær endnu mere om LEJKA her!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page